MAH Logo

Utskrift från Malmö universitet - $.mah.se

Christofer Berglund
universitetslektor

Universitetslektor i statsvetenskap

Mina forskningsintressen ligger inom fälten jämförande politik och internationella relationer med tematisk inriktning på: etnisk politik och implicita attityder; hybridregimer och demokratisering; samt säkerhetspolitik. Jag fokuserar geografiskt på de postsovjetiska staterna och länderna i södra Kaukasus, och använder främst elitintervjuer och fältexperiment som metoder.

I doktorsavhandlingen undersökte jag den georgiska regeringens försök att efter Rosenrevolutionen integrera två gränsregioner, den ena befolkad av armenier (Javakheti) och den andra av azerer (Kvemo Kartli). Resultat från detta projekt tilldelades en Best Doctoral Student Paper Award (Kategori: Kaukasus-Ryssland-Ukraina) på 2014 års ASN konferens. Mina rön har bland annat publicerats i Nations and Nationalism, Nationalities Papers, Caucasus Survey, Journal of Language and Social Psychology, och Demokratizatsiya. Jag har författat rapporter för Foreign Policy, och bidragit med kapitel till flera antologier.

Jag har tidigare arbetat hos Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) och på Institutet för Rysslands- och Eurasienstudier (IRES) i Uppsala. Jag har också varit gästforskare vid George Washington University's Elliott School of International Affairs (IERES) och på flera universitet och tankesmedjor i Kaukasus och i Baltikum.


Kontaktuppgifter

E-post:christofer.berglund@mau.se
Telefon:040-6657812
Besöksadress: Nordenskiöldsgatan 1, Niagara, Plan 10, Hus C
Mobil:
Fax:
Postadress:Malmö universitet, 205 06 Malmö
Hämtställe:71

Google Scholar
Publons
Föreläsning: Borders and Belonging (NUPI)
blackbox blackbox
CHRISTOFER
BERGLUND

UNIVERSITETSLEKTOR
graybackground
Malmö högskola
Kultur och samhälle
Globala politiska studier Globala politiska studier 2
WORK 205 06 Malmö Sverige Nordenskiöldsgatan 1
Postadress: 
  Malmö universitet  
205 06 Malmö
  
  Besök: 
  Niagara, rum Niagara, Plan 10, Hus C, Nordenskiöldsgatan 1, Malmö

			
work 040-6657812
photo of Christofer Berglund Christofer Berglund